Zelf kip loempia’s maken

Zelf kip loempia’s maken

Deze homemade kakelverse loempia’s zijn zooo lekker. Handig om ze van te voren te maken en in te vriezen. Je hebt ze zo bij de hand voor als je onverwachts visite krijgt of voor de liefhebbers voor de Ramadan insha’Allah. Hier is dan mijn filmpje hoe ik loempia maak. Je kunt ze zowel vega als met vlees of vis maken. Lekker voor tussendoor of bij een maaltijd. Veel kijkplezier.

Ingrediënten voor 20 stuks kip loempia’s:

  • 100 gram kipfilet, in kleine stukjes
  • 400 gram Chinese groentemix
  • 1 theelepel peperpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Glasnoedels, optioneel (Ik heb geen glasnoedels gebruikt)

Meelpapje:

  • 1 lepel bloem
  • Paar druppels water (toevoegen totdat er een meelpapje ontstaat)

*Deze video bevat muziek. Zet het uit indien je er niet naar wilt luisteren.

Bereidingswijze:

Bak de kipstukjes in een beetje olijfolie. Voeg de Chinese roerbakmix toe en bak het even. Breng op smaak met zout, peper en gemberpoeder. Doe de vulling in een vergiet en laat het rustig uitlekken. Haal de loempiavellen los van elkaar en stop ze in een pedaalemmerzak voor nader gebruik. Pak een loempiavel, leg er een beetje vulling op en vouw de loempia zoals te zien is op de video. Vouw het strak op, bij het uiteinde smeer je wat meelpapje zodat ze goed dichtblijven. Bak de kiploempia’s in een koekenpan met olie rondom goudbruin.

Tips & Tricks:

  • Tip 1: Verwijder kip van het recept en je hebt een vega loempia.
  • Tip 2: Voeg i.p.v. kip b.v. stukjes garnalen. Ook erg lekker!
  • Tip 3: Je kunt de loempia’s invriezen. Deze laat je eerst los van elkaar op een plateau afgedekt in de vriezer invriezen. Daarna kunnen de loempia’s samen in een zakje ingevroren worden. Ik gebruik altijd een diepvrieszakje of een klipzakje waar ik de loempia’s goed luchtdicht inpak.
  • Tip 4: Ingevroren loempia’s hoef je niet eerst te laten ontdooien. Je kunt ze gelijk bakken.
  • Tip 5: Indien je de loempia’s in een koekenpan bakt, bak dan de loempia’s eerst met de vouwrand op de panbodem.
  • Tip 6: Haal de loempiavellen uit elkaar en leg ze daarna op een met pedaalemmerzak ingepakte dienblad. Zo drogen de vellen niet uit en heb je ze gelijk voor gebruik klaarstaan.
  • Tip 7: Wil je een iets wat pittiger sausje? Voeg dan aan het chilisaus een theelepel Sriracha saus toe.
  • Tip 8: Heb je overgebleven groenten? Deze kan je dan goed gebruiken om er loempia’s mee te maken.

Besaha
Liefs Miriam ❤

Te volgen op…
Facebook: Oumami Food
Youtube: Oumami Food
Instagram: @oumamifood


1 reactie

  1. Laurens geplaatst op januari 11, 2020 Beantwoorden
    Top! ik heb het opgeslagen, ik ga dit zeker proberen; ziet er makkelijk uit om te doen. Dankjewel :)

Geef een reactie