Zelf kipschnitzels maken
Vandaag gewoon simpel gehouden. Homemade kipschnitzels, salade en lekkere maïs.
Benodigdheden kipschnitzels:
- 1 kilo kipfilet
- 1/2 el zwarte peper
- 1/2 el witte peper
- 2 el tomatenpuree
- Takjes selderij, zeer fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngeperst
- Stukje peper (madam janet), zeer fijn gesneden
- 1/2 el pimentpoeder
- 2 el kipkruiden (merk: Verstegen)
- 1/2 el cayennepeper
- 1/2 paprikapoeder
Extra:
- 2-3 eieren
- Paneermeel (naturel)
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Snij alle kipfilets in plakjes. Stamp de plakjes kipfilet met een vleesstamper zodat ze wat dunner worden. Doe alle plakjes in een kom en meng de bovenstaande kruiden er goed doorheen. Nadat je alle kruiden hebt gemengd, zet je twee kommetjes klaar. In één kom doe je het paneermeel en in de andere kom kluts je de eieren.
Haal alle plakjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Zet een pan op met zonnebloemolie en bak alle filets in een paar minuten goed gaar en goudbruin. De olie moet goed op temperatuur zijn. Niet te heet, want dan brand je het paneermeel aan en dat is niet lekker.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like