Zelf kletskoppen maken
Een nieuwe maand en weer een nieuw Hollands baksel. Ik heb inmiddels al heel wat Hollandse baksels gebakken. Deze maand heb ik voor kletskoppen gekozen, de bekende krokante koekjes met nootjes uit de supermarkt. Je kunt pinda’s gebruiken, maar traditioneel worden ze met amandelen gemaakt. Ze zijn echt heel makkelijk te maken en de baktijd is kort. Bovendien heb je weinig nodig, dus als je snel wat zelfgebakken lekkers op tafel wil zetten, is dit een ideaal recept. Ik heb het recept van de blog Zoetrecepten gebruikt. Een superleuke blog trouwens!
Ingrediënten voor ongeveer 25 stuks:
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 60 gr roomboter
- 60 gr bloem
- 60 gr gepelde amandelen
- 1/2 tl kaneel
- Snufje zout
- 3 el water
Bereiding:
Meng bloem met zout en kaneel. Hak de amandelen grof. Smelt in een steelpannetje de boter op laag vuur. Als het helemaal gesmolten is, zet je het vuur uit en roer je de suiker erdoor tot het goed gemengd is. Voeg het bloemmengsel toe en roer tot je geen klontjes meer ziet. Doe dan de amandelen erbij en roer goed. Het moet een stevig mengsel zijn. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak met 2 theelepels hoopjes op je bakplaat.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like