Zelf Lemon Curd maken
Vandaag een dagje vrij, dan maar gauw mijn voorraadje lemoncurd aanvullen. Dol op dit spul…
Ingrediënten voor zelfgemaakte lemon curd:
- 270 gram suiker
- 220 gram ongezouten roomboter
- rasp van 1 citroen
- sap van 6 citroenen
- 6 eieren
Bereidingswijze:
Kook een paar potjes met deksel uit voor 10 minuutjes, laat ze op de kop afkoelen. Zet een kom op een pan kokend water en zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Doe hier de suiker, ongezouten roomboter in stukjes, het rasp van 1 citroen en het sap van 6 citroenen bij en laat de suiker smelten. Klop in een andere kom 6 eieren bij en roer dit bij de rest. Blijf roeren met een houten pollepel totdat het mengsel de dikte heeft van dunne yoghurt.
Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je met je vinger een streep kunt trekken door de curd aan de achterkant van de lepel is hij klaar. Hij stijft op terwijl die afkoelt. Giet de curd door een zeef en dan kokendheet in de potjes, deksel erop en op de kop zetten voor 10 minuten. Dan in de koelkast bewaren. Hij is enkele weken houdbaar. Ik heb de laatste pot van mij gebruikt na 8 weken en hij was nog prima.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like