Zelf maken: koektaart (cijfertaart of lettertaart)

Zelf maken: koektaart (cijfertaart of lettertaart)

Het zelf maken van een koektaart, cijfertaart of lettertaart. Het maken van de vulling kost best wat werk, je kan sowieso elke vulling nemen die je wil: gewone botercrème, banketbakkersroom, slagroom met mascarpone, swiss meringue botercreme, slagroom met kloppudding of enchanted cream.

Cake droogt snel uit, maar koek blijft heel lang goed. Deze koektaart moet het liefst een dag ervoor gemaakt worden. Als je de vulling er een dag ervoor op doet, dus niet net pas voor het serveren, dan heeft het tijd om het wat erin te trekken. Daardoor is de koek niet zo hard meer en is de taart goed te snijden.

Benodigdheden voor de koektaart (voor 2x 2 letters/cijfers):

 • 150 gr roomboter
 • 150 gr suiker
 • 1 ei
 • 300 gr bloem
 • 50 gr amandelmeel (optioneel)
 • Snufje zout
 • Uitgeprinte letter of cijfer

Bereidingswijze:

Mix roomboter met suiker goed met elkaar tot de suiker goed opgenomen is. Voeg dan het halve ei toe (kluts even los in een apart bakje en giet dan de helft erbij), het snufje zout en laatst de bloem en amandelmeel. Eventueel voor de smaak kan je nog wat kaneel of cacaopoeder toevoegen. Kneed alles met de hand door en maak er een platte bal van. Verpak dit in plastic en leg minstens 45 minuten in de koelkast.

Bij het uitrollen van het deeg kneed ik het nog even door. Ik rol het redelijk dun uit, vergeet niet om bloem te gebruiken waar je het uitrolt anders blijft het plakken. Leg daar je geprinte letter/cijfer op en snijd het met een mesje uit. Dit doe je 2x. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 160 graden gaar. Het verschilt erg per oven en ook qua grootte, maar reken op zo’n 15 minuten. Het kan ook ietsje langer zijn. Laat ze niet te donker worden. Zodra ze afgekoeld zijn, vul en decoreer je de koekjestaart naar wens.

Te volgen op…
Facebook: SweetpetiteNL
Instagram: @sweetpetitenl


2 reacties

 1. Esra geplaatst op mei 15, 2020 Beantwoorden
  Ziet er fantastisch uit! Ik wil dit graag maken en vroeg me af welk recept je voor de vulling (botercreme) hebt gebruikt. Alvast bedankt!
 2. Ashok geplaatst op juni 14, 2022 Beantwoorden
  Thanks for sharing this amazing recipe.my family loved it.will be sharing this recipe with my friends.they will like it.

Geef een reactie