Zelf nougat maken

Zelf nougat maken

Zelfgemaakte nougat, het is nog een beetje zacht, dus nog even een dagje wachten met het in stukjes snijden. Dit keer heb ik pecannoten, walnoten en hazelnoten genomen, die had ik nog.

Ingrediënten:

  • 540 gram suiker
  • 400 gram noten naar smaak
  • 300 gram honing
  • 200 ml water
  • 2 eiwitten
  • vanille

Bereidingswijze:

Rooster 400 gram noten naar smaak. Breng 500 gram suiker met 300 gram honing en 200 ml water aan de kook en laat zachtjes koken tot het 143 graden is. Dit duurt vrij lang, wel een half uur of langer. Je ziet eerst hele dikke bubbels, na verloop van tijd worden dit kleine bubbeltjes en heb je een dikke siroop, bijna karamel. Let wel op: het mag niet bruin worden! Het heeft een licht kleurtje door de honing. Als de temperatuur 135 graden is klop je in de keukenmachine 2 eiwitten stijf en voeg je hier langzaam 40 gram suiker aan toe.

Verwissel ondertussen de garde van je machine voor de bisschop (waar je ook je cakebeslag mee maakt). Als de temperatuur van je honing-suiker mengsel goed is klop je dit in een straaltje bij de eiwitten en laat je de machine nog 20 minuten kloppen. Voeg ook een beetje vanille toe. Roer en dan de noten onder en doe in een bakblik dat je bekleed hebt met bakpapier. Laat dit op kamertemperatuur (niet afgedekt) 2 dagen staan voor je het in blokjes snijd. Ik heb er een vliegenkap over heen gezet. De nougat mag niet in de koelkast, want dan stijft het niet op.


1 reactie

  1. robin geplaatst op februari 3, 2016 Beantwoorden
    ziet er yummy uit!

Geef een reactie