Zelf thuis sushi maken: ideeën voor de sushi vulling

Zelf thuis sushi maken: ideeën voor de sushi vulling

Zelf thuis sushi maken! Ik heb hiervoor niet echt specifiek een recept gebruikt, dus ik deel dit als inspiratie voor ideeën. Hoe vaker je het maakt, hoe beter je wordt. Ik heb een beetje op YouTube filmpjes gekeken hoe je sushi moet rollen en hoe je de rijst moet koken. Ik heb de verhouding van 1 glas rijst en 2 glazen water gebruikt.

Je kunt helemaal losgaan met de toppings en vullingen van de sushi. Het merendeel van de boodschappen heb ik gehaald bij de Chinese toko, waar je onder andere zeewiervellen, tobiko eitjes, sushi rijst, een sushi matje, rijstazijn, sojasaus, kempi mayo, srirachasaus, tempura garnalen en panko broodkruimels kunt vinden.

De drankjes die erbij geserveerd zijn, zijn makkelijk te maken. Doe fruit naar keuze in een glas, voeg crushed ijs toe en voeg vervolgens een laagje siroop naar keuze toe. Voeg een partje citroen of limoen toe en giet vervolgens langzaam 7-up in het glas. Door langzaam te gieten, mengt de siroop zich niet helemaal met de 7-up, wat een leuk effect geeft. Versier met wat munt en fruit.

Als je nog meer inspiratie nodig hebt, kun je het Instagram-account @sikaskitchendiaries volgen.

 

Zelf thuis sushi maken: ideeën voor de sushi vulling

Benodigdheden:

  • Zeewiervellen (nori vellen)
  • Sushi matje
  • Vershoudfolie
  • Sushi rijst
  • Sushi azijn
  • Sojasaus
  • Suiker
  • Zout

Vulling (kies iets wat jezelf lekker vindt):

  • Krabstick
  • Tempura garnalen
  • Kipfilet
  • Zalm
  • Komkommer
  • Roomkaas
  • Avocado
  • Mango

Topping (het oog wilt ook wat):

  • Kewpie mayonaise (verkrijgbaar bij de toko)
  • Pittige mayonaise met sriracha saus
  • Mango plakjes
  • Avocado plakjes
  • Kiemgroente
  • Crunchy Panko kruimels
  • Gebakken uitjes
  • Sesamzaadjes (zwart, rood en groen)
  • Tobiko eitjes (oranje en groen)

Bereidingswijze:

Begin met het meerdere malen wassen van de rijst totdat het water helder is. Ik heb een verhouding van 1 deel rijst op 2 delen water gebruikt en zout naar smaak toegevoegd. Schenk dit in een pan. Plaats de pan op hoog vuur tot het water begint te borrelen en zet het vuur vervolgens laag. Bedek de pan met aluminiumfolie en plaats de deksel erop.

Laat de rijst rustig gaar koken, zodat het een beetje plakkerig wordt. Laat de sushirijst vervolgens een beetje afkoelen en meng het met sushi-azijn en suiker naar smaak. Proef of de smaak goed is en pas het eventueel aan. Ik doe het dus echt op gevoel. Terwijl de sushi rijst afkoelt, kun je de vulling klaarzetten die je wilt gebruiken voor de sushirollen.

Snijd de komkommer en roomkaas in lange stukken. Frituur de tempura garnalen en marineer de kipfilet, bak deze vervolgens gaar in een pan. Snijd de zalm in dunne plakken. Wanneer de rijst voldoende is afgekoeld, kun je beginnen met het rollen van de sushi.

Bekleed het sushi matje met vershoudfolie om te voorkomen dat er iets aan blijft plakken. Leg een norivel op het matje en breng rijst aan op het vel. Druk de rijst gelijkmatig over het vel. Draai het norivel om en leg in het midden van het vel de ingrediënten die je lekker vindt. Rol de sushi vervolgens op tot een strakke rol.

Snijd de rol in gelijke stukken met behulp van een scherp mes, zodat de rijst niet uit elkaar valt. Als je wilt weten hoe je sushi mooi kunt oprollen, kun je een tutorial bekijken op YouTube. De buitenkant van de sushi kun je decoreren met ingrediënten die je lekker vindt, zoals plakken avocado, mango of zalm. Zoals je op de foto’s kunt zien, ben ik fan van de inside-out rollen, die ook het duurst zijn als je ze in een restaurant bestelt.

Inspiratie foto’s van @Sikaskitchendiaries

Te volgen op…
Instagram: @sikaskitchendiaries
Snapchat: @sihemk28


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie