Zelfgebakken worstenbroodjes

Zelfgebakken worstenbroodjes

Heerlijk, 12.00 uur en al klaar met bakken voor het weekend. Boven koffiebroodjes met appel, kaneel en walnoot, links laugenbroodjes, chocolade- en worstenbroodjes.

Ingrediënten:

  • 10 grill- of braadworsten
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 500 gram bloem
  • 100 ml olie
  • 1 eigeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 blokje verse gist
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout

Bereidingswijze:

Bak 10 grill- of braadworsten, laat afkoelen. Voor het deeg: de melk, verse gist en suiker vermengen en de gist op laten lossen. Mengen met 500 gram bloem, 100 ml olie, 1 eigeel, 1 tl zout en 1 zakje bakpoeder. Goed kneden. Het deeg hoeft niet te rijzen.

Verdeel in 10 bolletjes en rol deze 1 voor 1 uit tot een ovaal lapje. Maak er met je pizzasnijder sneetjes in, leg een worstje vooraan en rol op. Bestrijk met het overgebleven eiwit en bak 20 minuten op 200 graden boven- en onderwarmte.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie