Zelfgemaakte aardappel anders

Zelfgemaakte aardappel anders

Heerlijke aardappel anders gemaakt. Niet uit pakje of potje, maar met een zelfgemaakt sausje. Echt heel lekker!!

Ingrediënten:

  • aardappelen
  • 200 ml melk
  • 100 ml gekookt water
  • half flesje room
  • 1 flinke eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 tl van peper, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder (verse knoflook kan ook)
  • snufje uienpoeder
  • 1,5 bouillonblokje
  • flinke eetlepel gehakte koriander
  • groenten naar keuze
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook ze beetgaar in water. Los de bouillonblokjes nu op in het water dat je gekookt hebt en laat ff staan. Neem ondertussen een pan en smelt hierin de boter. Voeg vervolgens de bloem toe en blijf voor een tijdje roeren.

Giet er nu de melk bij en roer tot een dikkige saus en voeg dan de bouillon toe. Roer weer goed door en voeg de kruiden en koriander toe. Mocht de saus te dik zijn, voeg dan wat meer melk of room toe tot je de juiste dikte hebt. Maak op het laatst af met wat geraspte kaas. Schep de saus over de aardappelen en groenten en schep eventueel ff om. Bestrooi royaal met kaas en bak af tot de bovenkant mooi goudbruin is en alles gaar is.

Tip:

Ook lekker met kip.


1 reactie

  1. LILA geplaatst op november 26, 2018 Beantwoorden
    WAAR IS DE REST VAN HET RECEPT?

Geef een reactie