Zelfgemaakte kipburgers
Lekker en simpel, zelfgemaakte kipburgers. Paneermeel kan je in bijna elke supermarkt verkrijgen, deze kwam uit de Lidl en ik had geen kipgehakt in huis, heb gewoon kipfilet gemalen.
Ingrediënten:
- Kipfilet of kipgehakt
- 2 knoflookteentjes
- Koriander
- 2 eieren
- Paneermeel of broodkruimels
- Zwarte peper
- pikante paprikapoeder
- gemberpoeder
- kippenkruiden
- half Knorr Bouilon blokje
- kurkuma
Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilets in stukken en maal fijn in een blender. Doe het in een kom en kruid met bovenstaande kruiden en koriander. (Ik heb er ook wat paneermeel bij gedaan)
2. Smeer 2 vellen bakpapier in met een beetje olie.
3. Maak met de kip ronde hamburgers, ongeveer de grootte van de broodjes, leg ze op een vel bakpapier en bedek ze er ook mee. Plaats de burgers voor 1 of meerdere uren in de diepvries.
4. Maak de kipburgers los van het bakpapier en haal door de geklopte eieren, daarna door de paneermeel en frituur ze langs beide kanten goudbruin.
5. Verwarm de broodjes kort onder de grill en beleg met groenten naar eigen wens.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like