Zelfgemaakte Raffaello koekjes

Zelfgemaakte Raffaello koekjes

Raffaello’s, de sneeuwwitte kokosbonbons, ik ben er gek op. Ik kwam op verschillende sites recepten tegen om ze zelf te maken en heb er een van uit gekozen. Het is niet helemaal hetzelfde, maar denk ook niet dat je dat ooit voor elkaar krijgt. Hoe dan ook, deze bonbons zijn lekker en niet moeilijk te maken (ik weet het, dat zeg ik altijd, maar bij deze is dat zeker echt zo!). Voor de liefhebbers nog wel een filmpje gemaakt, zodat je kunt zien hoe je ze kunt maken: Raffaello’s

Ingrediënten voor ongeveer 25 stuks:

  • 100 gr kokos
  • Handje cornflakes, fijngemalen
  • Ongeveer een half blikje gecondenseerde melk
  • 2 el fijngemalen amandelen (of amandelmeel)
  • 25 hele hazelnoten of amandelen

Garnering:

  • Extra kokos
  • 150 gr gesmolten witte chocolade

Bereidingswijze:

Meng kokos, cornflakes en amandelen. Voeg lepel voor lepel de gecondenseerde melk toe (niet in een keer doen!). Meng steeds door elkaar tot je genoeg hebt toegevoegd dat je bolletjes kunt vormen. Laat het een uurtje in de koelkast opstijven. Rol bolletjes ter grootte van een grote olijf. Druk plat en doe er een nootje in.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.

rafaellos


2 reacties

  1. Monique | WritingMonique geplaatst op augustus 9, 2015 Beantwoorden
    Ah! Lekker! Top recept!
  2. Kirsty geplaatst op augustus 13, 2015 Beantwoorden
    Wat ziet dit er lekker en chic uit zeg!

Geef een reactie