Zelfgemaakte visburgers

Zelfgemaakte visburgers

Ik raad jullie allemaal aan deze overheerlijke visburgers te maken. Heeerlijkkkkkk, makkelijk en het smaakt 100000x lekkerder dan de burgers van de Maccie. Ik heb verschillende vissoorten geprobeerd, maar de puur&eerlijk AH vissticks smaken exact als de burgerfilet. De saus kun je zelf maken of om het makkelijker te maken kun je tartaarsaus kopen.

Benodigdheden voor het deeg:

  • 3,5 glazen bloem (1 glas is 200 ml)
  • 1 eetlepel droge gist
  • 2 theelepels zout (gestreken)
  • 2 eetlepels suiker
  • Halve kop zonnebloemolie
  • 1 glas yoghurt (magere)
  • 3/4 kop lauw water (ongeveer)

Vulling:

  • Cheddar kaas plakjes (bv. van het merk President)
  • Vissticks

Voor de saus:

  • Mayonaise (ik gebruik die van de AH in de pot met blauwe deksel)
  • 1 tl zwarte peper
  • Klein beetje azijn
  • Augurken, klein gesneden

Bereidingswijze:

Doe eerst al je droge benodigdheden bij elkaar en meng dit door elkaar met je hand. Doe nu de olie en yoghurt bij elkaar en meng dit even door elkaar. Doe beetje bij beetje water erbij. Kneed dit tot een soepele zachte deeg. Het deeg is een beetje plakkerig. Doe dit in een bak en doe er plasticfolie over. Laat dit rustig een uur ongeveer rijzen tot het verdubbeld.

Als dit gerezen is maak je ongeveer 12/13 bolletjes. Besmeer je bolletjes met eigeel of melk en bestrooi met sesamzaadjes. Bak dit in de oven tot de broodjes gaar en goudbruin zijn.

Bak ook de vissticks in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak in de tussentijd de saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Snijd de hamburgerbroodjes door de helft. De onderhelft beleg je met een plak cheddar kaas, 3 vissticks naast elkaar en 1 eetlepel saus. Leg dan de bovenkant erop. Werk zo alles af.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie