Zoete aardappelsalade met feta en erwten

Zoete aardappelsalade met feta en erwten

Zoete aardappelsalade met feta en erwten! Wanneer je tijd wilt besparen in de keuken kun je aardappelen verwerken in een salade. Twee vliegen in een klap! Kleurrijk en superlekker. In deze salade gebruik ik zoete aardappelen.

Wat je nodig hebt:

  • Een halve blok grof verkruimelde fetakaas
  • 100 gram erwten
  • 2 grote zoete aardappelen
  • Zakje veldsla, 75 gram

Om de aardappelen mee te kruiden:

  • 1 eetlepel gestampte korianderzaad
  • versgemalen peper en zeezout

Dressing:

  • Olijfolie
  • Balsamico siroop (200 gram honing + 70 ml balsamico azijn)

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Leg de blokjes aardappelen in een bakplaat (voorzien van bakpapier) en kruid deze met de korianderzaad, peper en zout. Besprenkel de blokjes met wat olijfolie. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven en bak de aardappelen zacht in 30 minuten op 200 graden.

In een steelpan kook je 200 gram honing met 70 ml balsamico azijn. Wanneer het kookpunt bereikt is draai je het vuur zacht. Laat het minstens 20 minuten inkoken. Laat het afkoelen. De balsamicosiroop wordt dikker (als stroop). Kook de erwten zacht. Zorg ervoor dat ze mooi groen blijven. Na de 30 minuten haal je de aardappelen uit de oven.

De veldsla verdeel je over een grote schaal, samen met de aardappelen, erwten en fetakaas. Bedruppel de salade met olijfolie en met een deel van de balsamicosiroop.

Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie