Zoete harcha met marmereffect (cacao)
Dan zitten we in Marokko en dan maken we natuurlijk zoete harcha, omdat je hier heerlijke zoute harsha te koop hebt. Dit recept komt van Oemoe Adnan. Het marmereffect maak je door een beetje van je deeg te mengen met cacaopoeder, hierdoor krijg je een marmerharcha.
Het glas dat voor dit recept wordt gebruik is zo’n glas met oor van bijvoorbeeld de IKEA (250ml).
Ingrediënten:
- 500 gr fijne griesmeel
- 500 ml melk
- 1 glas olie
- 1 glas suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- 1 tl cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 1 ei
Bereidingswijze:
Meng alles goed met elkaar (behalve de cacaopoeder). Neem een soeplepel beslag en meng het met 1 theelepel cacaopoeder. Dit doe je in een zakje. Je vult je vormpjes met het blanke beslag, voor 2/3 omdat het nog ietsjes rijst. Je maakt nu met je cacaobeslagje in zak, 4 streepjes horizontaal (naast elkaar) en strekt met een satéprikker verticaal door je streepjes van onder naar boven.
Bak de mini harcha’s vervolgens voor 10 á 15 minuten in een (hetelucht)oven van 150 graden. Test met een satéprikker of alles gaar is. Elke oven is namelijk anders, bij mij ging het vrij snel.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like