Zoete kipreepjes met gele rijst

Zoete kipreepjes met gele rijst

Heerlijke gemarineerde, zoete kipreepjes met een frisse salade en geurige gele rijst met noten, rozijnen en cranberry mix.

Voor de kip:

  • 400 gr kipdijvlees, in reepjes
  • 1 el zoete ketjap saus (Conimex)
  • 5 el chilisaus (loempiasaus)
  • 2 el kipkruiden
  • Olijfolie

Voor de rijst:

  • Geurige gele rijst van AH (hoeveelheid naar wens)
  • 1/2 zakje notenmix

Bereidingswijze:

Bereid de gele rijst volgens de verpakking. Meng het met een halve zakje notenmix. Heel simpel en erg lekker! Voor de kip meng je de kipreepjes met kipkruiden en bak je het in een pan met olijfolie. Meng 1 el zoete ketjap met 5 el chilisaus met elkaar en giet het over de kip. Bak het voor circa 5 minuten op middelhoog vuur, af en toe keer je de reepjes om. Zodra de marinade aan de kip blijft kleven en ‘sticky’ is, kan je de kip van het vuur halen en serveren.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie