Zoete kwarkbroodjes
Recept voor zoete kwarkbroodjes. Deze broodjes smaken naar de melkbroodjes uit de winkel.
Ingrediënten:
- 500 gr bloem
- 125 gr kwark
- 200 ml melk
- 20 gr verse gist of 1 zakje instant gist
- 100 gr basterdsuiker
- 80 gr gesmolten boter
- Snufje zout
- 1 tl anijszaadjes, fijngestampt of gemalen
- 1 zakje vanillesuiker
Om te bestrijken:
- 1 eidooier
Bereiding:
Verwarm de melk (niet te heet!). Doe de bloem met de suiker en vanillesuiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de gist. Giet hierop een beetje van de melk en meng er een beetje bloem door. Laat dit 10 minuutjes staan. Meng dan met de rest van de bloem.
Dan gesmolten boter, anijszaad, kwark en snufje zout erbij doen. Giet er steeds wat van de melk bij en meng goed totdat je een mooi deeg hebt wat een beetje vochtig is. Kneed dit 15-20 minuten en laat dan 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like