Zoete yoghurtbroodjes

Zoete yoghurtbroodjes

Recept voor zoete yoghurtbroodjes, heerlijk met bijvoorbeeld jam of Nutella.

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1,5 el melkpoeder (bv. van Nido, verkrijgbaar bij de Toko)
  • 1,5 koffielepel zout
  • 50 gr boter
  • 200 gr Griekse of Turkse yoghurt
  • 10 gr droge gist

Extra:

  • 1 ei, losgeklopt
  • Poedersuiker

Bereidingswijze:

Weeg 500 gram bloem af, voeg er 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 1,5 el melkpoeder, en 10 gram droge gist aan toe. Meet 200 gram Griekse of Turkse yoghurt af en kneed dit samen ongeveer 3 minuten. Voeg 1,5 koffielepel zout toe en kneed weer ongeveer 10 minuten. Voeg dan 50 gram boter in kleine blokjes toe en kneed door totdat je een soepel, beetje plakkerig deeg hebt.

Laat dit afgedekt een uur rijzen op een warme plek. Verdeel in 10 stukken, rol hier lange slierten van en vorm deze in de vorm van een krakeling. Dek af en laat weer een uur rijzen op een warme plek (of zet het in de koelkast). Bestrijk met losgeklopt ei en bak 17 minuten op 190 graden, bestrooi de broodjes als ze afgekoeld zijn met poedersuiker.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie