Zoetzure komkommersalade met radijs

Zoetzure komkommersalade met radijs

Foodboxen worden alsmaar populairder. Vooral als je nauwelijks tijd hebt om uitgebreid boodschappen te doen, maar alsnog gezond en gevarieerd wilt eten. Albert Heijn heeft ongeveer een half jaar geleden ook besloten om gezellig mee te doen en is met de Allerhande Box gekomen. Deze maand hebben ze een speciale Allerhande Kerst Box samengesteld: een doos gevuld met een kant en klaar kerstdiner voor 4 personen.

Ik vier zelf helemaal geen Kerst, maar alsnog vind ik de inhoud van deze box erg leuk. De eendenborst is niet halal, maar dat kan je natuurlijk ook niet verwachten van zo’n box. Ik heb wel het voorgerecht gemaakt. Een lekkere visplateau met homademade pickle en salade. Hieronder deel ik met jullie het recept om zelf zoetzure komkommersalade met radijs (pickle) te maken.

allerhande box review

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 175 g snackradijs
  • 1 rode ui
  • 30 g suiker
  • 125 ml azijn
  • 150 ml kraanwater
  • gedroogde dille
  • 1 tl zout

Bereidingswijze:

Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom. Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door. Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Serveer met een visplateau, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.

pickle zoetzure komkommersalade met radijs rode ui

Tip:
Je kunt de pickle al een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer het op kamertemperatuur.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie