
Zomerse trifle met rood fruit
Recept voor zomerse trifle met rood fruit en bastogne.
Ingrediënten voor 4 glazen:
- 250 gram mascarpone
- 150 ml slagroom
- 15 stuks bastogne koekjes
- 50 gram suiker
- 2 eetlepels citroensap
- Frambozen
- Aardbeien
- Kersen
Bereidingswijze:
Neem de bastogne koekjes en maal deze fijn. Het is niet erg als er nog wat grove stukjes tussen zitten. Roer de mascarpone los en voeg de citroensap eraan toe. Zet dit even opzij en ga dan de slagroom opkloppen. Ik heb hierbij de 50 gram suiker aan toegevoegd en half zakje klopfix. Als je slagroom goed is opgeklopt voeg dan de mascarpone mengsel toe aan het geheel.
Ik heb het licht opgeklopt tot het een 1 geheel werd en toen even met een spatel goed gemengd. Als je slagroom / mascarpone mousse klaar is schep het dan in een spuitzak of je doet het gewoon met een eetlepel zoals ik heb gedaan. Dan kun je beginnen met de trifle te maken.
Als eerst doe je de koek kruimels in alle glazen. Neem vervolgens de spuitzak en spuit er het mengsel bovenop. Als je dit hebt gedaan dan snij je de aardbeien door 4 en leg je deze bovenop de slagroom/mascarpone. Doe er dan wat koek kruimels op en neem je spuitzak of eetlepel slagroom/mascarpone. Doe daar bovenop de frambozen en koekkruimels. Als laatst doe je weer slagroom/mascarpone en als laatst de kers erop. Je werkt het geheel af met koek kruimels en munt blaadjes. Zet ze dan in de koelkast dat het lekker kan opstijven. Een half uur is voldoende in de koeling kan natuurlijk ook langer als je ruim vooraf maakt.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like