Zweedse Hasselback aardappelen
Weer heerlijk gegeten, crispy hasselback aardappelen met citroen en kruiden, sticky kipdijfilets en een salade van haricots verts met gemarineerde rode uien en dille. Nu heerlijk uitbuiken op de bank.
Ingrediënten:
- 1 kilo krielaardappeltjes
- zeezout en zwarte peper
- gedroogde oregano
- paar takjes rozemarijn
- citroen
- olijfolie
Bereidingswijze:
Kook een kilo krielaardappeltjes in de schil voor 10 minuten. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappeltjes in dunne schijfjes maar niet helemaal door. Dit gaat het beste als je bijvoorbeeld 2 lepels op het aanrecht legt en het aardappeltje in het midden van de heften. Je kan dan niet verder snijden dan de dikte van je lepels. Leg ze in een bakvorm.
Bestrijk royaal met olijfolie, bestrooi met grof zeezout en zwarte peper. Sprenkel er gedroogde oregano over en leg er een paar takjes rozemarijn en een paar in vieren gesneden schijfjes citroen. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden, bak voor een half uur. Haal ze eruit en bestrijk nogmaals met een beetje olijfolie. Verhoog de temperatuur naar 200 graden en bak nog 15 minuten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like