WIN! Le Creuset braadpan t.w.v. €199,-

Ter ere van Eid al-Fitr hebben wij een zeer leuke winactie voor jullie in petto. In samenwerking met kookwinkel Cookinglife mogen wij namelijk een Le Creuset gietijzeren braadpan weggeven in de kleur kersenrood. De pan heeft een waarde van €199-, een doorsnede van 20 centimeter en een inhoud van 2,4 liter. Lees snel verder om te zien hoe je kans kunt maken!

Le Creuset braad-/stoofpannen

De braadpannen van Le Creuset zijn vervaardigd uit geëmailleerd gietijzer, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte van de bodem. Ze zijn geschikt voor alle warmte bronnen (inclusief inductie), kunnen in de oven en hebben een levenslange garantie. Gebruik deze pan voor het braden van vlees en gevogelte, het bereiden van éénpansgerechten of het maken van allerlei soorten soep. Dit is dus echt een pan voor het leven.

Wat moet je doen om kans te maken?

Goed, maar hoe maak je dan kans op zo’n Le Creuset braadpan? Heel simpel! Ook met niet-ramadanvasters hebben wij rekening gehouden. Beantwoord één van de volgende vragen.

 • Voor degene die wel aan de Ramadan meedoen: “Wat is jouw mooiste Ramadan-moment?” Dit kun je vertellen door middel van een kort verhaaltje, of door een zelfgemaakte foto te plaatsen. Mail de foto dan naar info@ramadanrecepten.nl of deel hem op één van onze social-mediakanalen.
 • Voor degene die niet aan de Ramadan meedoen: “Wat weet jij van de maand Ramadan?” Vertel ons wat jij precies van deze vastenmaand weet en vindt. Ken jij mensen in je omgeving die hier ook aan meedoen? Laat het ons in de reacties weten!

Wat mag je doen om extra kans te maken?

Meedoen kan t/m woensdag 28 juni 2017, gebruik hiervoor wel een geldig e-mailadres. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.


10 reacties

 1. Dagmar geplaatst op juni 21, 2017 Beantwoorden
  Zelf doe ik niet mee aan de ramadan, een collega van mij wel. Het beeld dat ik ervan heb is dat het een bewuste en weloverwogen keuze is om mee te doen waarbij wilskracht, trouw aan wat je belangrijk vindt en het stilstaan en ervaren bij wat het betekent om minder bedeeld te zijn centraal staan. Verder heb ik de indruk dat meedoen aan de ramadan je niet alleen nog meer met je familie verbindt maar ook zeker daarbuiten. Ik vind dat allemaal mooie elementen!
 2. Marian B geplaatst op juni 21, 2017 Beantwoorden
  Ik doe niet mee aan de Ramadan. Eigenlijk weet ik er niet veel van, dicht om mij heen ken ik geen mensen die hier aan mee doen. Wat ik wel weet is dat ze zich onthouden van eten/drinken en seks. Daar is discipline, uithoudingsvermogen en zelfbeheersing voor nodig, dat bewonder ik wel. Het brengt ook saamhorigheid lijkt me en werkt zuiverend voor het lichaam, ook niet verkeerd. Het vasten begint volgens mij bij het opkomen van de zon en eindigt met het ondergaan van de zon. Aan het eind van de Ramadan is het Suikerfeest de kinderen gaan dan niet naar school. Er zitten mooie dingen in, maar wat mij betreft kan je dat ook op een andere manier bereiken.
 3. Anita te Gussinklo geplaatst op juni 21, 2017 Beantwoorden
  Ook ik doe niet mee aan de ramadan, wat ik er van weet is dat Moslims gedurende de periode tussen de dageraad en zonsondergang o.a. niet eten en drinken. De Ramadan duurt 30 dagen en wordt afgesloten met het Suikerfeest. Een collega van mij, waar ik sporadisch mee werk doet er aan mee dat is eigenlijk de enige die ik ken. Graag loot ik mee naar deze schitterende pan, Ik volg oa op Bloglovin,Facebook,Twitter & Instagram.
 4. Helen geplaatst op juni 22, 2017 Beantwoorden
  Zelf doe ik niet aan ramadan. Echter heb ik op mijn werk een licht verstandelijk beperkte client die dit wel doet! In mijn diensten deed zo goed als ik kon met hem mee, om hem wat te steunen als enige moslim op de locatie. Samen met hem heb ik O.a. op jullie site dan ook heerlijke dingen uitgezocht die hij tijdens iftar mocht eten en ook voor het Suikerfeest wat lekkers met hem uitgezocht. Hoewel ik zelfs slechts delen van een dag meedeed, besefte ik me wel hoeveel uithoudingsvermogen en daadkracht het vasten van je vraagt. Hoe vanzelfsprekend is het eigenlijk om iets te drinken of eten, omdat we dat zomaar kunnen. Zeker met die warme temperaturen! Ik kan me goed voorstellen dat het vasten een zuivering voor lichaam en geest is.
 5. chucky1012 geplaatst op juni 22, 2017 Beantwoorden
  Wauw... Prachtige pan en zeer handig! Ik doe heel graag mee met deze leuke winactie. Mijn mooiste moment tijdens de ramadan is.... om samen met de familie na zonsondergang te eten..... saamhorigheid en 1 zijn samen...... Fb.: Ike Hassankhan Twitter: @chucky1012 Instagram: @chucky1012 Xoxo
 6. Hilde geplaatst op juni 22, 2017 Beantwoorden
  Wat een mooie actie! Wat ik weer van Ramadan is dat het ontzettend veel doelen heeft, zowel op spiritueel als sociaal vlak. Termen als wilskracht, beheersen van behoeftes, discipline horen er zeker bij. Maar ook het gevoel van saamhorigheid en meeleven met je naasten is erg belangrijk. Ik heb er zelf nooit aan meegedaan maar heb er wel onvoorstelbaar veel respect voor en vindt het een mooi gebaar.
 7. Babs geplaatst op juni 22, 2017 Beantwoorden
  Wat een mooie braadpan! Ik had het er laatst nog over met mijn echtgenoot en hij wil maar geen nieuwe pan kopen... "Allemaal van die anti-aanbaklaag pannen, die vind ik niks, ik wil weer een gewone gietijzeren pan. " zei hij :) Dus deze winactie komt echt als geroepen. De Ramadan is de negende maand volgens de Islamitische kalender (sikkel van de nieuwe maan) . Tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang wordt er gevast. Het is een vorm van zuivering en dank en het tonen van een verbondenheid met de armen en hongerigen op deze wereld. Ik weet nog toen mijn zoontje klein was en vriendjes over de vloer kwamen, hun ouders deden dan de Ramadan maar kleine kinderen hoeven nog niet mee te doen. (kwamen ze lekker bij ons snoepen ;))
 8. Macy geplaatst op juni 22, 2017 Beantwoorden
  Zelf doe ik niet aan de ramadan maar ik weet dat de meeste gelovige moslims dit wel doen. Zij mogen alleen als de zon onder is eten. En nog een leuk weetje in landen waar het nooit donker wordt, houden ze de tijd van mekka aan. Ik weet ook dat het eten heerlijk is en je hee lekker kunt koken met deze pan. Ik doe graag mee dus!
 9. Sarah geplaatst op juni 23, 2017 Beantwoorden
  Antwoord op de vraag "Mooiste moment van Ramadan"; Het is moeilijk om 1 punt aan te wijzen, Ramadan is een breed onderwerp en ik kan mijn vinger niet echt op 1 moment leggen. Het eerste moment dat mij raakt is het bereiken van Ramadan zelf (in een gezonde staat om mee te vasten). Dat is al een enorme zegen opzich, vele komen helaas daarvoor te overlijden of zijn helaas niet meer gezond genoeg om mee te vasten. Het tweede mooiste moment(en) is de laatste 10 dagen van Ramadan. 1 van deze dagen is Laylat al qadr en deze nacht is beter dan 1000 maanden. Een nacht die je hoort door te brengen met het aanbidden van Allaah en in ruil hiervoor ontvang je vergiffenis en goede daden (die bijgeschreven worden door je toegewezen engel). En dat betekent dan ook alsof je 1000 maanden deze aanbidding hebt verricht. Hoe mooi is dat? Ik blijf het lastig vinden, het mooiste moment; Ramadan opzich is het mooiste moment! Dit is mijn antwoord en ik wens de rest ook veel succes!
 10. Tess geplaatst op juni 23, 2017 Beantwoorden
  Ik doe zelf niet aan de Ramadan, maar een aantal collega's wel. Dit jaar is het qua timing extra zwaar met de hitte en de lange dagen. Al begreep ik wel dat ze voor de Iftar de zonsondergang van Teheran aanhouden. Zelf heb ik ook een keer mogen aanschuiven bij een Iftar. Wat een gezellige bedoeling, met echt mierzoete hapjes. Het niet mogen drinken lijkt me echt het allerzwaarst, dit weekend alweer suikerfeest begreep ik. Heel veel plezier voor wie het gaat vieren. Salam aleikum!

Geef een reactie